TELEFON SERVICIUL CLIENTELĂ:
14404

NOUTĂŢI ŞI EVENIMENTE

SSL și HTTPS devin esențiale

Publicat: Joi, 20 aprilie 2017
Site-urile de stiri, hoteluri, site-uri bancare si numeroase altele se numara printre milioanele de site-uri marcate in mod explicit ca fiind "nesigure" de unele dintre cele mai utilizate browsere.

Versiunile actuale ale Google Chrome si Mozilla Firefox afiseaza avertismentul "nesigur" in bara de adrese URL daca o pagina web necriptata solicita parola unui utilizator. Acest lucru se datoreaza faptului ca un atacator ar putea modifica formularul HTTP si poate determina trimiterea datelor utilizatorului in alta parte. Aceasta caracteristica de securitate a fost introdusa pentru prima oara in Firefox 51, apoi in Chrome 56.

HTTPS, varianta securizata a protocolului HTTP, creeaza conexiuni sigure prin furnizarea de autentificare si criptare intre un browser si serverul web asociat. HTTPS mentine in siguranta datele, impiedicand interceptarea si manipularea lor. Un certificat SSL cripteaza datele trimise de la browser catre server, facand imposibila citirea lor de catre orice terta parte.

Diferite tipuri de certificate SSL pot fi utilizate pentru domenii unice sau multiple, pot fi selectate diferite niveluri de autentificare, de la validarea domeniului (verifica daca organizatia detine controlul unui domeniu) pana la verificarea extinsa (verificarea unor elemente precum locatia fizica a afacerii, datele de contact etc.). Certificate SSL sunt disponibile pe host.md

Doar site-urile care si-au verificat identitatea vor putea afisa protocolul "https" si lacatul de culoare verde in browser-ul utilizatorului.

SSL influenteaza clasamentul in motoarele de cautare

Site-urile cu HTTPS vor avea pozitii mai bune in rezultatele cautarii, astfel Google vrea sa incurajeze proprietarii de site-uri web sa treaca de la protocolul HTTP la HTTPS pentru siguranta pe web. Avand in vedere acest lucru, HTTPS este recomandat pentru orice site web, indiferent daca solicita sau nu, date personale.

Geolocatia dezactivata pe paginile HTTP

Mozilla Firefox 55 va dezactiva in intregime Geolocatia pe paginile HTTP, ceea ce inseamna ca site-urile web fara criptare nu vor mai putea solicita locatia unui utilizator. Geolocatia a fost deja dezactivata in Chrome si Safari. 

Geolocatia se situeaza printre seturile de caracteristici ale browserului care afiseaza informatii sensibile si personale care identifica un utilizator, ceea ce reprezinta un risc mai mare pentru siguranta si confidentialitate.

Modificari in afisarea adresei URL in Firefox

Pana in prezent, Firefox a folosit o pictograma verde in bara de adrese pentru a indica daca un site utilizeaza HTTPS si un indicator neutru (fara pictograma) atunci cand un site web nu utilizeaza HTTPS. Lacatul verde indica faptul ca site-ul utilizeaza o conexiune securizata.

 

Pentru a evidentia in mod clar riscul pentru utilizator, paginile Web Firefox care colecteaza parole, dar nu utilizeaza HTTPS, afiseaza deja o pictograma gri in bara de adrese.

Dand clic pe pictograma "i", se afiseaza textul, "Conexiunea nu este sigura" si "Logurile introduse pe aceasta pagina ar putea fi compromise".

Desi avertismentele sunt afisate doar intr-un set limitat de circumstanțe, intentia browserelor este de a marca toate site-urile HTTP ca fiind "nesigure".

Un certificat SSL si protocolul HTTPS ofera cea mai buna securitate a datelor. Mai mult de atat, clientii existenti si cei potentiali au siguranta ca proprietarii de site-uri sunt interesati de protejarea datelor lor, marind totodata reputatia marcii.

Poti comanda un certificat SSL, si astfel securiza site-ul, pe host.md sau apeland numarul 14404.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole.


MoldData, la târgul locurilor de muncă

Publicat: Joi, 18 mai 2017
Întreprinderea de stat ”MoldData” a participat miercuri, 17 mai, la Târgul locurilor vacante de muncă și al stagiilor de practică. Evenimentul a fost organizat de Universitatea Tehnică a Moldovei și a reunit angajatori din sectorul public și privat.

La mulți ani de ziua Telecomunicațiilor!

Publicat: Miercuri, 17 mai 2017
Pe 17 mai, în întreaga lume, este marcată Ziua Telecomunicațiilor și a Societății Informaționale, care amintește de semnarea, în 1865, a primei Convenții Internaționale privind Telegrafia.

MoldData, în Orășelul European

Publicat: Luni, 15 mai 2017
Întreprindrea de Stat ”MoldData” a participat sâmbătă, 13 mai, la activitățile dedicate Zilei Europei. La cortul ”MoldData” din Orășelul European, amplasat în Grădina Publică Ștefan cel Mare, vizitatorii au avut ocazia de a afla informații despre condițiile în care poate fi înregistrat numele de domeniu .eu, dar și despre promoția lansată cu prilejul Zilei Europei.

MoldData te invită în Orășelul European

Publicat: Miercuri, 10 mai 2017
Vino sâmbătă, 13 mai,ora 13.00, la un eveniment de amploare dedicat Zilei Europei!

De ce să nu ignori avertismentele de securitate?

Publicat: Marţi, 02 mai 2017
Certificatele SSL sau certificatele de securitate au rolul de a securiza schimbul de informatii pe internet. Ele ajuta la protejarea informatiilor utilizatorilor site-ului, criptand datele transmise de la un browser spre server.

De ce ai nevoie de certificat SSL pentru site?

Publicat: Luni, 10 aprilie 2017
Ai inregistrat numele de domeniu perfect pentru afacerea ta. Ai un site care arata grozav, continut calitativ plasat cu regularitate, design responsive, paginile se incarca rapid, dar este site-ul sigur pentru accesare?

Rezultate 1 - 6 din 337

PAGINA SUS
© 1993 - 2017. Toate drepturile rezervate.
Întreprinderea de stat MoldData
Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate a datelor cu caracter personal