TELEFON SERVICIUL CLIENTELĂ:
14404

NOUTĂŢI ŞI EVENIMENTE

De ce ai nevoie de backup la date?

Publicat: Vineri, 16 iunie 2017
De cate ori s-a intamplat sa pierzi documente la care ai lucrat mult, fotografii sau informatii importante pentru ca erau salvate doar pe calculator, hard sau pe telefonul mobil? Ei bine, pentru a evita asemenea situatii neplacute pe viitor, citeste cu atentie acest articol, in care explicam cum sa-ti pastrezi datele in siguranta cu ajutorul solutiei de back-up, adica a copiei de rezerva.
 
Multi dintre utilizatori nu inteleg ce inseamna backup de date sau, poate, nici nu au auzit de acest cuvant. Este adevarat ca e un termen cunoscut mai mult de cei care lucreaza in domeniul IT, dar ar trebui stiut de fiecare om care detine un calculator sau un smartphone. Orice dispozitiv se poate defecta sau poate fi infectat de virusi si, in acel moment, existenta unui backup este esentiala.
 
La fel, si hardul poate iesi din functiune si, cum toate datele sunt pe hard, acestea nu mai pot fi recuperate. 
In mod eronat, de multe ori utilizatorii inteleg prin backup actiunea de a muta datele de pe un hard pe altul. De fapt, copierea datelor pe un hard extern sau un cont de dropbox, pentru ca nu mai exista spatiu pe calculator ori pentru ca nu e sigur sa pastrezi toata informatia intr-un singur loc nu reprezinta un backup in sine. 
 
Backup-ul este metoda prin care creezi copii de siguranta ale sistemului de operare, sau ale fisierelor (poze, video, baze de date, documente etc.) stocate pe calculatorul personal, smartphone sau server.
 
Backup insemna sa faci o copie a datelor pe care poti sa le folosesti ulterior in cazul in care nu mai poti accesa datele primare.
 
Ce poti face tu ca utilizator pentru a preveni pierderea datelor?
 
Exista situatii frecvente in care te gandesti ca nu ai nevoie de un backup sau il amani. Doar nu are cum sa ti se intample chiar acum ceva care sa duca la pierderea informatiei, respectiv, nu are cum sa se defecteze hard disk-ul, sa se viruseze calculatorul sau, pur si simplu, sa stergi din greseala un fisier. Din pacate, nu e tocmai asa. Oricine risca sa piarda informatii critice, fie ca e vorba de un simplu utilizator sau de companii intregi. 
 
Dar tu poti preveni pierderea datelor. 
O solutie simpla, dar nu tocmai sigura, este sa folosesti un hard extern sau un cont de drive, pe care sa faci o copie a datelor de pe laptop, smartphone sau de pe caculator. Dar tine cont, daca informatia va contine un virus, hardul, la fel, va fi infectat, iar imaginile, fisierele video si celelalte documente nu vor putea fi recuperate. Daca, din greseala, stergi datele, la fel, acestea devin irecuperabile.
 
Solutia sigura de pastrare a datelor vine de la MoldData. Utilizeaza serviciul Cloud Backup care sa faca, automat, backup zilnic, saptamanal sau la orice interval doresti. Copierea de rezerva se poate face direct in contul de Dropbox, pe USB drive, pe calculator sau intr-o varietate larga de destinatii cloud. Daca, intre timp, fisierele tale au fost virusate sau ai srers din greseală careva informații, oricand vei putea reveni la momentul in care datele tale erau intacte. 
 
Cum pot companiile evita pierderea datelor?
 
Exista cateva tipuri de situatii care pot genera pierderea datelor de pe un server:
 
  • stricarea serverului in sine sau a controller-ului raid
  • stergerea datelor intentionat sau din greseala 
  • efectuarea unor operatiuni de ordin software care nu ii mai permit serverului sa booteze
  • infectarea cu un virus care poate distruge datele 

Daca faci backup, poti recupera fisierele, bazele de date, orice informatie de pe servere sau masini virtuale. 

Daca serverul in sine se strica, ai backup si compania isi poate relua activitatea in cel mai scurt timp.
 
Solutia de Cloud Backup de la MoldData  include o interfata usor de utilizat, care permite realizarea copiilor de rezerva, restaurarea si arhivarea datelor. Datele pot fi restabilite din orice punct in timp, deci, ai multiple copii ale unui document la care ai facut modificari de-a lungul timpului si toate modificarile s-au pastrat si pot fi recuperate. Asta inseamna o solutie de backup pentru companii.
 
De ce e bine sa faci backup?
 
In cazul oricarui eveniment ce duce la pierderea sau deteriorarea datelor, vei putea recupera rapid datele si iti vei relua activitatea.
 
Utilizarea unui serviciu de backup, pentru care platesti doar un abonament lunar pentru un anumit spatiu de stocare are avantajul ca ofera o siguranta mult mai mare la costuri de administrare mici.
 
Existenta unei solutii de backup este mai mult decît necesară pentru fiecare utilizator si companie, indiferent de specificul sau de marimea acesteia. 
 

MoldData a obţinut certificatul ISO 9001:2015 pentru managementul calităţii

Publicat: Luni, 05 februarie 2018

5 motive pentru care ai nevoie de mai mult de o extensie de domeniu pentru site

Publicat: Luni, 29 ianuarie 2018
Înregistrarea de domenii multiple pentru companie poate crește vizibilitatea afacerii și poate proteja marca de concurenți. De fapt, există mai multe motive pentru a achiziționa mai mult de o extensie de domeniu pentru o afacere.

MoldData a lansat un nou sistem de gestionare a numelor de domeniu

Publicat: Vineri, 26 ianuarie 2018
Întreprinderea de Stat ”MoldData”, Registrator Național al numelor de domeniu .md, a pus în aplicare un nou sistem de gestionare a domeniilor.

Importanța link-urilor interne pentru site-ul web

Publicat: Vineri, 05 ianuarie 2018
Ca deținător al unui site web, dorești să generezi trafic relevant către conținutul de pe site. Optimizarea site-ului pentru o poziționare cât mai înaltă în motoarele de căutare, precum Google, Bing, Yandex, este una dintre multiplele tactici pentru a obține acest lucru.

Pregătește magazinul online de sezonul sărbătorilor

Publicat: Marţi, 26 decembrie 2017
Sezonul sarbatorilor de iarna este cea mai aglomerata perioada a cumparaturilor si cea mai atragatoare perioada cu oferte.

Securizeaza website-ul prin cateva masuri simple

Publicat: Vineri, 17 noiembrie 2017
Multi dintre cei care au o afacere online, indiferent ca e un magazin care accepta plata prin intermediul cardului sau doar un blog sau un site de prezentare, considera ca riscurile de securitate nu sunt atat de des intalnite.

Rezultate 1 - 6 din 357

PAGINA SUS