TELEFON SERVICIUL CLIENTELĂ:
14404

NOUTĂŢI ŞI EVENIMENTE

Securizeaza website-ul prin cateva masuri simple

Publicat: Vineri, 17 noiembrie 2017
Multi dintre cei care au o afacere online, indiferent ca e un magazin care accepta plata prin intermediul cardului sau doar un blog sau un site de prezentare, considera ca riscurile de securitate nu sunt atat de des intalnite.

Exista conceptia ca hackerii pot ataca doar marile corporatii si banci. Site-urile personale, la randul lor, sunt supuse riscului de a fi atacate. Orice site poate prezenta interes pentru hackeri deoarece prin intermediul lui se pot expedia o serie de virusi care vor afecta alte site-uri.

Din momentul in care ai un site, exista cel putin o sansa ca site-ul sa prezinte o vulnerabilitate cand e vorba de securitate. Asadar, toti proprietarii de site-uri web ar trebui sa se gandeasca la securitate.

Principalele riscuri existe:

  • accesul bazei de date si furtul datelor personale ale clientilor;
  • alterarea codului site-ului web pentru ca vizitatorii sa vada alte lucruri;
  • umplerea site-ului cu continut spam;
  • blocarea accesului la propriul site;

Cum poti preveni problemele de securitate?

Poti reduce cu mult riscurile de securitate ale site-ul, luand cateva masuri cheie.

1. Mentine toate actualizarile software-ului la zi

Primul pas este unul dintre cele mai simple. Majoritatea actualizarilor de software sunt concepute special pentru a reduce vulnerabilitatile de securitate. Cele mai multe dintre actualizari elimina o serie de vulnerabilitati identificate in versiunea anterioara. Verifica periodic actualizarile plug-in-urilor, CMS, software-ul si orice alte programe sau extensii cu influente asupra modului in care ruleaza website-ul.

2. Utilizeaza parole sigure si actualizeaza-le frecvent

Asigura-te ca folosesti parole puternice pentru a accesa site-ul care contin cifre, litere si caractere speciale. De asemenea, evita parole care ar pute fi cu usurinta ghicite. Modifica parolele dupa un anumit timp. Poti seta o remintire in calendar, astfel incat sa actualizezi parola cu o anumită frecventa.

3. Setarea permisiunilor

Ofera acces la site utilizatorilor doar in masura in care este necesar, doar un admin avand acces total. Utilizarea rationala a permisiunilor poate limita posibilele riscuri.

4. Sterge plugin-urile neutilizate

Sterge modulele pe care nu le mai utilizezi, deoarece pot creste riscul unei brese de securitate. Prin stergerea temelor, plugin-urilor sau extensiilor care nu mai sunt folosite, scade semnificativ riscul de vulnerabilitate.

5. Backup regulat

Serviciul de backup este principala metoda de securitate. In cazul unui incident sau a unor pierderi de date, toate fisierele pot fi restaurate. De asemenea, in cazul modificarii de fisiere, se recomanda efectuarea unei copii de rezerva. 
Configurarea backup-urilor automate pentru site si alte informatii importante este usor de adaugat. Se poate programa un backup complet fara efort, deoarece totul este automatizat, iar restaurarea este la fel un proces simplu. Ar trebui sa faci cel putin un back-up pe saptamana.

6. Instaleaza un certificat SSL

Pentru un site de comert electronic, instalarea unui certificat SSL nu este optionala. Clientii trebuie sa stie ca site-ul este sigur inainte de a transmite informatii personale. Un certificat SSL este modul in care oferi acea securitate.
Un certificat SSL afiseaza protocolul HTTPS verde in bara din browser, ceea ce indica faptul ca site-ul web este de incredere. Cu un certificat SSL, o terta parte nu poate avea acces la date utilizatorilor.

Urmarea acestor metode poate diminua vulnerabilitatile si efectele acestora supra site-ului si a afacerii.


În atenția clienților! MoldData

Publicat: Vineri, 24 august 2018
În atenția clienților! MoldData anunță că în zilele de 28-30 august 2018, declarate libere, va asigura funcționalitatea serviciilor clienți și suport tehnic . Toate solicitările clienților vor fi recepționate la numărul de telefon 14 404, precum și la sediul Întreprinderii.

Hosting PREMIUM - un nou serviciu de la MoldData

Publicat: Marţi, 14 august 2018
ÎS MoldData a elaborat un nou serviciu pentru clienții săi – gazduire web de tip Premium.

DNS manager pentru domeniile .md

Publicat: Miercuri, 08 august 2018
MoldData simplifică procedurile de administrare a domeniilor .md. Acum, clienții își pot gestiona mai ușor numele de domenii pe care le dețin.

Premierul Pavel Filip a vizitat Școala de vară IT

Publicat: Joi, 19 iulie 2018
Prim-ministrul Pavel Filip, însoțit de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a vizitat joi, 19 iulie, Școala de vară IT și cultură coreeană. În cadrul proiectului, participă peste 100 de adolescenți, elevi din capitală și suburbii.

Au intrat în vigoare noile tarife de la MoldData

Publicat: Luni, 18 iunie 2018
De astăzi, clienții MoldData pot procura spațiu dublu de stocare la pachetele de web Hosting la același preț ca pană acum.

Oferta verii! MoldData a pregătit prețuri mai mici pentru clienții săi

Publicat: Joi, 14 iunie 2018
Întreprinderea de Stat ”MoldData” a aprobat un nou plan tarifar prin care oferă prețuri avantajoase la o gamă întreagă de servicii.

Rezultate 1 - 6 din 366

PAGINA SUS
© 1993 - 2018. Toate drepturile rezervate.
Întreprinderea de stat MoldData
Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate a datelor | Politica de utilizare cookie